РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ •

Фахівець з
альтернативної медицини

РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

онкологія грудей

Школа Болотова. Напевно, з усіх різновидів онкологічних захворювань рак молочної залози і дитяча гематологія займають провідні місця в ієрархії соціальних фобій. Тому є багато причин. І насамперед та, що кожна, особливо молода жінка, є матір’ю та об’єктом естетичної пластики, де жіночі груди займають обидва ці місця. Для багатьох жінок дзеркало є близькою подружкою та будь-який пластичний дефект, депресивно ранить ніжні жіночі серця. Саме тому існує безліч психологічних програм підтримки для жінок, які пройшли через онкологічний конвеєр медицини.

Я не прихильник поширювати жахи про сучасні методи лікування і тим більше про лікарів, оскільки вони є лише залежним технологічним придатком фармацевтичної безвиході. Але визначити ілюзію надії, якою є хіміотерапія раку молочної залози для маси жінок, просто необхідно. Знаю, що багато хто мені мудро заперечить, нагадавши афоризм “Маємо те, що маємо”. Але зі свого боку я всім хочу нагадати, що “Під лежачий камінь вода не тече“.

Причини виникнення раку грудей

Сучасна медична наука, не знаючи природного механізму виникнення онкологічних захворювань, запропонувала суспільству цілий перелік другорядних факторів, які ніяк не можна об’єднати у загальний вузол генетичного переродження клітин.

Проня може прочитати, що рак грудей це: початок менструацій раніше 12 років; настання менопаузи пізніше 55 років; пізні пологи після 35 років; аборти та невиношені вагітності; нерегулярне статеве життя; неправильне вживання оральних контрацептивів; стресові умови праці та життя; куріння; прийом алкоголю та травми, напевно, по п’яні. А завершується цей перелік страшилками про спадковість.

Та ще молода сусідка освятила тітку Проню інтернетом, що, мовляв, від цієї сексуально-алкогольної поразки рятуватися треба содою. І «кажуть, що італійцям воно допомагає». Подібним маренням інтернет зафарширував мозок багатьом, навіть недурним людям. Причому до цього недоумства приклався як сам народ, так і медицина.

Причина виникнення онкологічних захворювань лежить далеко за межами медичної науки. Медицина лише спостерігає розвиток явища, що лежить у сфері розуміння інших наук. Природа життя – це продовження астрофізичних закономірностей у біологічному просторі. І медична наука поки що лише спостерігає під мікроскопом детермінанту квантових перетворень, які не можна побачити у послідовному ланцюжку біохімічних розгалужень. Злоякісний процес в організмах живих істот – це процес фотосинтезу з поглинанням фотонів сонячного світла, що призводить до ізомерних перетворень у системі. Фізика, хімія, математика в компанії із загальною біологією набагато ближче до справжньої причини онкологічних хвороб, ніж вся оптична громада біохімічної машини у фармацевтичних ангарах.

Механізми виникнення умов, що формують онкологічне розвиток, я викладу в наступних статтях на моєму сайті. Єдине, що ви повинні знати: будь-які різновиди раку мають загальний механізм запуску та його астробіологічну природу.

Симптоми раку молочної залози

Враховуючи те, що всі залози нашого організму є теплокровними системами, найперші симптоми, як правило, залишаються поза увагою жінок. Перший симптом, це необгрунтований озноб (навіть улітку). Окремо зауважу, що може мати й інші причини. Тибетська медицина використовує понятійні образи хвороб холоду та хвороб тепла. Ендокринна система боїться холоду, а кровоносна система боїться спеки. Але ці симптоми з’являються на ранніх етапах процесу, і така тонка ознака дискомфорту рідко хвилює жінку.

Більш виявленими симптомами можливого, глибоко прихованого процесу є непорядок у системі травлення. Він насамперед небезпечний при грибкових ураженнях кишечника і, безумовно, веде до дисбактеріозу. Біфідобактерії – це наш мурашник, який займає своє місце у процесах ізомеризації всіх молекул організму. Це процес бета-синтезу, який є основним для всіх істот, що дихають киснем. Саме тому велика пристрасть до таблетарної цивілізаційної норми, особливо при тривалих прийомах антибіотиків, є фактором онкологічного ризику.

Взагалі говорити про те, що є саме симптоми раку молочної залози неправильно. Правомірніше говорити про виражені ознаки, які можуть бути виявлені під час огляду у мамолога:

  • наявність ущільнень;
  • асиметрія грудей;
  • зморщування шкіри;
  • виділення із соска;
  • посилення судинного малюнку на грудях;
  • біль у грудях;
  • зміни соска;
  • почервоніння або виразка шкіри;
  • збільшення надключичних та пахвових лімфовузлів.

Найменша підозра при огляді на пухлину грудей, вимагатиме вже серйознішого обстеження.

Діагностика раку молочної залози

Сучасна медицина має відмінний набір всіх діагностичних технологій, які дозволяють виявити всі порушення, аж до мутації генів. Але ще раз повторюся, що ранній скринінг, або діагностика злоякісної пухлини грудної залози, це процес визначення ступеня поразки у фінішній фазі локалізації. До цієї фази видимості процес розвивається 7-8 років, з яких лише рік у латентній формі.

Це не означає, що нічого робити не потрібно і вже пізно. Потрібно! І потрібно обов’язково! Адже стратегія подальших і клінічних та альтернативних кроків має будуватися на розумінні, чи необхідне повне видалення грудей при онкології, чи необхідна секторальна хірургія, чи там просто фіброзні зміни, що потребують активної терапії. Діагностика важлива не тільки для ідентифікації стадії раку грудей, але і для визначення його різновиду та його гормональної залежності. Також важливо встановити, чи є додаткові ураження у грудній частині тіла.

Всі ці утомливі заходи дозволять, як лікарю, так і альтернативному фахівцю, зрозуміти ступінь ураження організму злоякісною пухлиною, та визначитися з необхідністю проведення тих чи інших заходів.

Якщо розглядати скринінгові технології за онкомаркерами, то і сама медицина визнає їх часткову інформативність та досконалу неефективність у періоді ремісії. І ось тут, хотілося б звернути вашу увагу на нову, єдину свого роду технологію, що дозволяє бачити початок онкологічного процесу за 7-8 років до його локалізованих форм. Тест-технологія BGS-15, побудована на принципі визначення процесів фотосинтезу в організмі, на етапі квантових перетворень, функцій тонкої групи мікроелементів. Є цілий ряд випадків, коли за 3-4 роки до встановлення онкологічного діагнозу, в організмі констатувалася наявність процесу з підвищеною злоякісною ймовірністю. А якщо зважити на те, що початок процесу визначається за 7-8 років до локалізованого вогнища, то медицина отримує можливість вперше побачити великі групи людей, де ще нічого не можна визначити сучасними методами дослідження, але в організмі вже все зумовлено. Ось деякі зображення, що показують реальні кроки раку організмом:

Стадії уражених клітин Приклади ураження клітин організму

Стадії раку молочних залоз

Більшість жінок, які вже мають конкретний онкологічний діагноз “рак грудей” (рмж), зациклені на понятті “стадія захворювання”. Але це важливо для хірурга, який вибудовує план операції та подальших призначень з хіміотерапії. Для пацієнток це часто додаткові страхи. Адже насправді не тільки розмір пухлини має значення. Більшою мірою важливі додаткові фактори її агресивності. Часто буває, що при 2 стадії, ступінь процесу активніша і руйнівна, ніж при 3 стадії. Наприклад, рак грудей першої стадії рідко супроводжується метастазування органів і, як правило, у цих випадках хірургія не носить великий характер. Але це не означає, що треба заспокоюватися, пам’ятаючи, що процес в організмі все одно залишився і лікування раку молочної залози на цьому не закінчено.

Якщо говорити про анатомічну класифікацію стадії, то вона виглядає так: 

перша стадія: невелика пухлина в межах органу і немає ніяких метастазів у регіональних (місцевих) лімфовузлах, немає віддалених метастазів;

друга стадія: пухлина середнього розміру в межах органу і є метастази в регіональних лімфовузлах, немає віддалених метастазів;

третя стадія: велика пухлина в межах органу, є метастази у множині лімфовузлів;

четверта стадія: пухлина виходить за межі органу або є віддалені метастази (статус лімфовузлів при цьому вже не важливий).

Варто зазначити: в більшості випадків  стадії лікування раку молочної залози – це питання тривалості лікування, внутрішніх ресурсів організму та його здатності хоч до якогось самовідновлення в проміжоккачках між хіміотерапією.

Лікування раку молочної залози

У всіх країнах світу прийнято формулювання, що рак лікується. Із цим ніхто не сперечається. Але лікувати та вилікувати – це різні поняття. І потім як можна вилікувати рак, якщо медична наука не сформулювала його природу. Але лікують і чим це закінчується, всі знають, але безвихідно мовчать. Так, можна погодитися з тим, що лікування пухлини на ранніх стадіях є більш-менш ефективним, особливо якщо це ліва молочна залоза. Багато випадків, коли жінки живуть по 15 років і більше. Але таких випадків лише близько 20%. Причому слід зазначити, що в розвинених країнах рівень захворюваності та смертності вищий, незважаючи на більш високу якість медичного обслуговування. Наприклад, у багатьох країнах Африки та Азії лікування раку грудей є рідкістю навіть для місцевих мамологів. У структурі жіночої смертності з усіх видів раку молочна залоза займає 18%.

Але подивимося ближче на сам метод лікування, який використовується повсюдно, без суперечок. Найбільш наочним прикладом при аналізі цього питання є офіційна статистика.

Прогноз виживання багато в чому залежить від стадії захворювання, при якій розпочато лікування. Статистичні дані формуються на основі медичної документації, коли вже завершено етап оперативного та терапевтичного лікування.

Виживання при раку молочної залози:

При 0 стадії (T 1N0 M0) до п’яти років живуть 98% хворих.

При I стадії (T1(1) N0 M0) до п’яти років живуть 96% хворих.

При IIа стадії (T0 N1 M0) (T1(1) N1(2) M0) (T2 N0 M0) до п’яти років живуть 90% хворих.

При IIb стадії (T2 N1 M0) (T3 N0 M0) до п’яти років живуть 80% хворих.

При IIIа стадії (T0 N2 M0) (T1(1) N2 M0) (T2 N2 M0) (T3 N1-2 M0) до п’яти років живуть 57%

При IIIb стадії (T4 N будь-яка M0) (T будь-яка N3 M0) до п’яти років живуть 48% хворих

При IV стадії (T будь-яка N кожна M1) до одного року доживає 21% хворих.

І ось тут хочеться особливо наголосити, що оперативне лікування в більшості випадків необхідне і критично важливе. Це пов’язано з тим, що рак грудей, навіть на ранній стадії, навіть при незначному розмірі, завжди буде розвиватися без зупинки.

Є стримуючі фактори впливу на цей процес: хімічна, гормональна та інші терапії. Але всі вони лише гальмують, але не зупиняють онкологічний процес. Я вже багато десятиліть спостерігаю ту саму картину, коли жінки, намагаючись врятувати груди, втрачають безцінний час, пробуючи найнеймовірніші способи самолікування.

Звичайно, альтернативні способи лікування онкології в майбутньому ще скажуть своє слово, і вони необхідні. Але важливим є інше: які альтернативні методи і коли їх слід починати застосовувати. Будь-яка терапія при онкології грудей, якщо це навіть нетрадиційна альтернатива, має бути аргументована та обґрунтована, щоб залишалася можливість для наукової дискусії.

Навіть великий Еммануель Ревіч не справлявся з раком молочної залози без операцій. Ця проблема лежить в основі структурної будови цього органу, де будь-яке утворення, навіть доброякісної спрямованості, мають панцирну оболонку, через яку не проникають навіть отрути таких рослин, як Болиголов плямистий, Беладонна, Морозник, Аконіт Джунгарський, Мухомор червоний та інші. Різні види екстракцій цих рослин лише гальмують процес, ціною колосальних навантажень на печінку, підшлункову залозу та серце. Особливо це стосується спиртових настоянок, які в принципі не можна застосовувати за будь-яких видів раку, оскільки будь-які інваріанти цукрів годують раковий процес, незалежно, містять вони отрути чи ні.

Операція з видалення раку грудей

Тому в цьому питанні все однозначно. Тільки хірургія! А секторальна або мастектомія – це залежить від кожного конкретного випадку.

Але всі ці хірургічні заходи можна вважати підготовкою до подальшого альтернативного лікування. Виняток становлять лише випадки, як у організмі вже є вторинні поразки (метастази). І це може бути стартовою необхідністю і для офіційних протоколів лікування, і для альтернативних підходів.

Профілактика та рекомендації

Сучасний світ сьогодні влаштований так, що ніхто вже не хоче читати статтю, яка забере 15 хвилин від життєвої суєти. Усі хочуть миттєвих порад та налаштовані на миттєві рішення. Я називаю це кліповою психологією сучасної людини. Какожен вважає, що його мозок сам здатний знайти те, що йому потрібно. І такою чарівною скринькою для більшості є інтернет, що формує електронно-кліпову стадність. Але з цим доведеться жити, і якщо виникає бажання щось сказати назустріч, то єдина можливість, це голосно крикнути і якомога коротше. У цій ситуації лише хвороба та внутрішня налаштованість лікуватися, змушують людину розчепірити вуха.

Знаю, що будь-яка теза завжди наткнеться на каменеміння з боку одноплемінників, але 28 років моєї практики і пристойна кількість удач, дає хоч якусь надію бути почутим. І така страшилка, як «онкологія грудей та її профілактика», може уміститися буквально в кілька рядків:

  • відмова від принципів веганського харчування, якщо воно не супроводжується практиками Кундаліні;
  • обмеження вживання будь-яких рослинних олій, а при їх використанні обов’язково додавання бальзамічного оцту;
  • щоденне вживання маленького шматочка сала;
  • м’ясоїдство не найкращий шлях до здоров’я, але якщо є м’ясні страви, то краще використовувати органи. З м’ясних страв найкраще вживати паштети, сальтисони, сальтисони;
  • найякісніший тваринний білок – риба;
  • найнебезпечніша їжа для людини це листова зелень. А от овочі, які ростуть прямо в землі, просто необхідні, особливо гіркуватого смаку – ріпа, редис, редька тощо;
  • бобовий білок – дуже важка їжа. Його краще квасити;
  • якщо ви п’єте свіжі соки, або соки взагалі, то в них треба додавати трохи (крапельку) натурального оцту;
  • усі напої, утворені процесом аеробного бродіння, корисні.

І ще насамкінець із важливого. Онкологія – це завжди психосоматична блокада мозку. Тому стан нервової системи є профілактичним фактором.