Ризик раку у жіночій системі •

Фахівець з
альтернативної медицини

Ризик раку у жіночій системі

Вступ. Статистика

Загальносвітова статистика ВООЗ за інформацією на кінець 2018 року, говорить про те, що серед усіх видів раку у жінок, рак тіла та шийки матки становить 13%, рак яєчників 5%, рак піхви 1,5% Таким чином, питома вага онкологічних захворювань гінекологічної системи становить 19,5% від усіх видів раку у жінок. Це означає, що з п’яти жінок з онкологічним діагнозом, одна має рак по лінії гінекології.

Якщо подивитися на статистику з видам онкологічного ураження в жіночій системі, рак шийки матки становить 44,8%, рак тіла матки 18,1%, рак яєчників 29,7% і 7,4% сумарно припадає на – рак піхви, вульви, маткових труб, хоріонокарциному.

Якщо подивитися на вікову статистику, то онкологія в жіночій системі найбільш поширена починаючи з періоду перед менопаузою, в менопаузі і після менопаузи, досягаючи свого піку до 60-65 років. Але при цьому слід зазначити, що 36% всіх випадків раку в жіночій системі припадає на вік 30-45 років. Дивіться графік.

Графік захворюваності на рак жіночих статевих органів

Найбільш важка ситуація з раком у жіночій системі в Болівії, Індонезії, Лаосі, Гвінеї, Сьєрра-Леоне, Латвії, Естонії, Литві, Чехії, Англії, Норвегії, Казахстані, Таджикистані, Дагестані. Найбільш сприятлива ситуація щодо цієї групи захворювань в Єгипті, Конго, Республіці Нігер. До цієї ж групи належить і Китай, хоча за більшістю інших онкологічних захворювань, Китай перебуває у світовій лідируючій п’ятірці. Також більш сприятлива ситуація в Ірані, Сирії, Лівії, Марокко та Малаві.

Говорити про те, що онкології більше схильні до нерозвинених країн, не доводиться. Розвинені країни рясно присутні у цьому списку, хоча я згадав далеко не всі. В іншому ви самі можете подивитися на карту, складену Всесвітньою організацією охорони здоров’я з гінекологічної групи захворювань за підсумками 2018 року.

Статистика захворювання на рак жіночих статевих органів

Особливості гінекологічної системи.

Репродуктивна система, як у чоловіків, так і у жінок, має дивовижну особливість піддаватися альтернативним методам лікування. Багато в чому це пов’язано з активним кровотоком у репродуктивних системах обох статей. А у жінок ще й від рівня рН середовища у вагінальній ділянці, яка має досить кислу реакцію рН (3,8-4,5) протягом всього репродуктивного періоду. При завершенні циклу, в менопаузі та постменопаузі рН піднімається до позначок 5,5-6,2 та 7,1-7,5 відповідно, що є підвищенням інфекційних ризиків та ослаблення катаболічної активності системи.

Досвідомо, що у жінок з активним рухом області малого таза, рН вагінального середовища завжди більш кисла, ніж у жінок провідних сидячий нерухомий спосіб життя. Кисле середовище організму оберігає його від інфекцій, саме тому кисле середовище там, де має місце постійний контакт із зовнішнім світом. Це шлунок з його внутрішньою рН шлункового соку від 1,2 до 1,9, куди з їжею потрапляють інфекції та лужні речовини, а також наша шкіра з рН її поверхні від 4,0 до 5,7.

Я акцентую на цьому увагу тому, що навіть за нормального рівня репродуктивних гормонів, порушення загальних обмінних процесів в організмі може скласти ситуацію з порушенням рН середовища в гінекологічній системі, що стане ще однією додатковою стежкою до проблем із жіночим здоров’ям.

У загальному складі вагінальної екосистеми питома вага лакто бактерій (палички Дедерлейнда) становить 96-98%. Як мікроаерофільні бактерії, вони продукують утворення молочної кислоти, яка і визначає рН піхви і перешкоджає зростанню багатьох патогенних бактерій і грибів. Але в невеликих кількостях, як варіант норми, патогени присутні на слизових оболонках рота, кишківника та піхви. І контролює цю норму саме рН внутрішнього середовища, яке визначається вже наявністю в організмі достатньої кількості карбонових кислот, що формуються в процесі травлення. Тому харчування безпосередньо пов’язане з проблемами жіночої системи не лише за її показником рН, а й за гормональним рівнем.

До групи ризику в першу чергу належать жінки гіпотонічної конституції, з присутністю анемії. У це пряма група онкологічного ризику. Головним завданням для них є активація системи кислого травлення, стан нервової системи, здатної пригнічувати функцію протонної допомоги.пи та нормалізація гомеостазу депо крові (залізо, феритин, трансферин).

Заходи опору передраковому стану

Я приділив так багато рядків грибкової інфекції, тому що важливе значення має стан слизового шару, тому що злоякісність у багатьох випадках розвивається з нього. Так як сьогодні це часте явище у жінок, то має бути розуміння ризиків при вирішенні цієї проблеми. У більшості випадків (80%-90%), грибок, що викликає вагінальні інфекції – це Candida Albicans (Кандида біла). Інші грибки, які можуть спричинити вагінальні інфекції, також відносяться до роду Кандіда – Candida Glabrata (Кандида Глабрата), Candida Parapsilosis (Кандида парапсилозис) та Candida Tropicalis (Кандида тропічна).

Якщо врахувати, що приблизно 15% жінок дітородного віку є носіями збудників вагінального кандидозу, що протікає повністю безсимптомно, то фактором ризику є і безладні контакти з чоловічою статтю. Я вже не говорю про сексуальну розкутість під час сексуального контакту, коли жінці бажано знати в якому стані ротова порожнина (зуби) її партнера. Також слід зазначити, що вагінальний кандидоз часто є супутником прихованих більш небезпечних захворювань. Тому самолікування не є найправильнішим шляхом, якщо немає точних даних про збудника.

Майже всім жінкам у цих випадках призначають протигрибкові препарати різних форм застосування. Як правило, це препарати похідні Тріозоліна, Местамідину, Хлоргексидину, Клотримазолу, у яких загальний похідний батько – Імідазол. Сучасний динамічний світ, шукає швидкі та зручні способи вирішення проблеми, тому багато жінок воліють використання вагінальних свічок, таких як Ліварол, Тімафуцин, Кандід Б, Тержинан та їм подібні. І тут хотілося б відзначити один важливий нюанс, який захований за безумовною та швидкою ефективністю всіх цих речовин – стереохімічна пролонгація.

– Ліварол (Кетоконазол C26H28Cl2N4O4) продукт N амінування правостороннього обертання – похідний Імідазолу   (C3H4N2) -1977. Імідазол ізомерований Піразолу

–  Імідазол синтезують  декарбоксилюванням 4,5-імідазолдикарбонової кислоти, одержуваної окисленням Бензімідазолу

-¦ Бензімідазол (C7H6N2)  азотовмісна гетероциклічна сполука, до структури якої входять сполучені кільця Бензолу та Імідазолу.

– Бензол  (C6H6)  – вуглеводень, що входить до складу бензину . Широко застосовується для виробництва пластмаси, синтетичної гуми та стійких барвників.

– Піразол – (C3H4N2) азоторієнтована речовина – аналог Пірролу.

– Піррол – (C4H5N) міститься в кістковій олії та вугільній смолі. Пірольні кільця входять до складу порфіринів хлорофілу рослин та гему гемоглобіну.

Як ми бачимо азот, замикає ланцюжки формул, що говорить про те, що ці речовини мають залишкову амінну орієнтацію з формуванням в організмі правосторонньої стереохімії молекул.

Я писав у попередніх статтях, що правосторонній спин у живих організмах завжди веде до злоякісності. Тому, незважаючи на явно виражену ефективність речовин, що використовуються в боротьбі з вагінальним кандидозом, ми закладаємо далекобійний механізм ризику переродження клітин. Це за умови, якщо після лікування нічого не було зроблено, щоб налагодити в організмі правильний обмінний процес і в результаті гормональний фон. Якщо не буде дотримано правил, які я озвучую у статті про причини ракових захворювань, то однозначно ризики будуть дуже високі.

Фактично дисплазія та гіперплазія, є стежкою до онкологічного діагнозу, а метаплазія нульовою стадією раку. Якщо при цьому є ще й проблема з рівнем гормонів, то чим все це закінчиться, гадати не треба. Що ж можна порадити жінкам у цій ситуації, коли вони пройшли курс офіційного лікування, але відчувають, що ефект треба посилити та направити у профілактичному напрямку.

Багато хто при самолікуванні використовують дьогтьове мило, марганцівку, ромашку, календулу, полин і т.д. Вважається, що всі народні рецепти можуть дати короткочасний видимий ефект, але проблему усунути не зможуть. Почасти це правильна оцінка можливостей народної медицини, але у цій оцінці враховано лише ефективність речовин, приготовлених загально традиційним способом. У чому ж особливість? Всі перераховані вище речовини, до будь-яких варіантів лікарських рослин, будуть лугами, з урахуванням і того як вони приготовлені. Тому вони завжди будуть залужувати систему, бути провідниками фотосинтезу і впливати на стереохімію слизового шару, якщо рН відвар буде кислим. Пам’ятаєте про лимонний сік, так? Тому речовина, що вводиться всередину, долго володіти певними властивостями, які не пригнічують гомеостаз слизового шару за параметрами рН і просторової орієнтації. Для вирішення цього завдання необхідно використовувати виключно аеробні ферменти, кваси, або спеціальні речовини, такі як бальзам Болотова або ПАІР активований розчин. Але одних лише спринцювання може бути недостатньо, якщо мають місце гормональні збої. Тут уже потрібний комплексний підхід з урахуванням усіх особливостей порушень.

На допомогу тим жінкам, які не дуже люблять відвідувати клініки та практикують самолікування, я написав статтю «Регуляція гормональних порушень за допомогою рослинних речовин» (тут), яка розташована на цьому ресурсі. Це може надати конкретну допомогу, особливо жінкам у постклімактеричному періоді, які вже відвикли від відвідувань гінеколога. А в цьому періоді рівень гормонів не менш важливий, ніж у репродуктивному віці, тому що не заспокоєні Естрогени і Прогестерон, можуть стимулювати онкологічні захворювання, а не гормони, що піднялися вище хмар ЛГ і ФСГ, можуть стимулювати серйозні проблеми в головному мозку, аж до пухлин. У цій статті ви знайдете назви рослин, які можна використовувати при раку.